Opis

Upravljačko računovodstvo je doista zanimljiv kolegij. Suština je u informiranju menadžmenta kreiranjem internih izvještaja koji služe za planiranje i kontrolu troškova, te ocjenu izvršenja poslovnih aktivnosti.

Mi smo ti pripremili sve što ti treba za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Klikni “+” za više informacija o ovom kolegiju.

Kako učiti upravljačko računovodstvo?

Obvezna literatura. Skupina autora: Upravljačko računovodstvo, Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika, Zagreb, 2011.

Prezentacije. Isprintaj prezentacije i zabilježi stvari na koje profesori stavljaju naglasak, jer se upravo takva pitanja pojavljuju na kolokvijima/ispitu.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Računovodstvo
Aktiva ti nije jednaka pasivi? Bez brige,uz naše skripte, kvizove, primjere ispita... lako ćeš to riješiti.
Vidi više
Poslovne financije
Zadaci. Teorija. Priprema za usmeni. Primjeri ispita. Ma imamo sve! Na tebi je samo da dođeš.
Vidi više

Kako položiti upravljačko računovodstvo?

Ispit/kolokvij. Kolokviji i pismeni dio ispita sastoji se od teorijskog dijela (koji uključuje nadopunjavanja i pitalice) i zadataka. Ispit se piše 90 minuta, no moraš si ostaviti dovoljno vremena za pažljivo prenošenje točnih odgovora u obrazac za rješenja.

  • 1.kolokvij. Prvi kolokvij obuhvaća interno izvještavanje, model točke pokrića, donošenje odluka na temelju relevantnih informacija, raspored OTP-a na nositelje, procesni obračun troškova, obračun troškova proizvodnje po radnom nalogu i raspored povezanih i sporednih troškova.
  • 2.kolokvij. Drugi kolokvij počinje od gradiva vezanog uz ABC metodu, zatim slijede standardni troškovi, izrada poslovnog plana, fleksibilnog plana, te novčanog proračuna.

Uvjeti za prolaz. Za ostvarivanje pozitivne ocjene potrebno je ostvariti minimalno 60% bodova iz teorijskog dijela i minimalno 60% bodova iz zadataka.

 

Skripte

  • Pitalice-1.pdf
  • Upravljačko-računovodstvo-By-Štreberaj-Pregled.pdf

Prijavite se da bi mogli preuzeti skripte

6 ects

Katedra: Računovodstvo
Semestar: zimski
Preduvjet: Računovodstvo
Kolokvij: Da
Usmeni: Ne
Projekt: Ne

Komentari

Prijavite se da komentirate!

Filip Jurak

Ak hoćete položit upravljačko odite kod Megi!!

22.02.2016 u 12:27

Karlo Horvat

Isao sam na instrukcije kod Megi sve objasni super dobio sam 4:)

23.06.2015 u 13:43

Ivana Mrvelj

Megi je sjajna. Toliko priča o tom upravljačkom, da sam se već vidjela kako padam komisiju 8. put :/ , ali Megi je nadmašila sva moja očekivanja, ocjena je u indeksu tako lako i bezbolno. Preporučam svimaa, sve super objasni, ukaže na bitne stvari i nema nikakvih problema. Sretnoo :)))

09.06.2015 u 22:12

Zdenka Karaman

Išla sam na instrukcije za samo dio gradiva, Margareta je sve objasnila logično i detaljno i položila sam kolokvij bez problema (što nije čudno jer su mi se pojavili skoro isti zadaci koje smo vježbali na instrukcijama). Definitivno PREPORUKA za sve koji muku muče s UR.

09.06.2015 u 18:08

Mirna Pehar

10.4. Izvanredni rok- megi me spremila za ispit sa toliko strpljenja, bez ikakvih problema. Zadaci uz nju postaju jednostavni i lagani,a teorija nije nikakv bauk,ako slušaš sta prica na instrukcijama. Na raspolaganju je od 0-24 i sva čast za to.
Uz to moram napomenuti koliko je brza i efikasna jer sam ja mama jedne curice(2god.)+ trudnica uz to… Pa zbrojite i oduzmite i shvatit ćete sami koliko je dobra.
Megi da si bolja nebi valjala:))))

17.04.2015 u 16:09

Dijana Pervan

Megi svaka čast! Super objašnjava, pojasni i ono što smo mislili da nikad nećemo shvatit. A uza sve to nije ni dosadno. 🙂 Preporučam svakom Megi i njezine instrukcije 🙂 🙂

14.04.2015 u 19:37

Josipa Stanojčić

Sve riječi hvale za Margaretu, sve zna lijepo objasniti da i mi smrtnici razumijemo o čemu se radi 🙂 samo treba doma vježbati zadano! Na ispitu nije bilo nikakvih iznenađenja. Preporučam svakome!

12.04.2015 u 12:58

lara gujic

Margareta je super i odlicno objasni ali bi mozda trebalo na kraju suziti gradivo i bazirati se na “naj vaznije” zadatke. Jer svega ima punoo pa se sve pomijesa.al inace super!!! Pusa Magi

11.04.2015 u 16:19

Tajana Partalo

Dvoumila sam se da li da idem na instrukcije ili ne ali sam itekako dobro odlučila da idem! Položila, imam 3 🙂 Margareta fenomenalno objasni zadatke da baš razumiješ što te traži u zadatku, uz minimalno muke. Svakome preporučam!!! Siguran prolaz ako radite dz doma i vježbate 🙂

17.02.2015 u 18:59

ilinka ivanković

Sve pohvale za Megi, način na koji objašnjava gradivo i prolazi zadatke omogućava da brzo sve pohvatamo. Preporučam svima koji nemaju dosta vremena, živaca ili znanja za samostalno učenje da dođu na poduke u štreberaj i osiguraju si lagan prolaz ispita. 🙂

16.02.2015 u 14:55

Andrej Šoštarić

Ja sam učio po slideovima od prof. Perčevića i bilo mi je sasvim dosta. Na pismenom 3, a usmeni je čisto kratka provjera, jedno pitanje, jesi ili nisi. Sve u svemu nikakav bauk.

16.12.2014 u 13:49

Marija Stoponja

iz čega vi učite teoriju iz ovog, a da nije knjiga jer knjiga mi je tak nerazumljivo napisana??

15.12.2014 u 11:44

Ariana Ištvanić

Megi je super, sati prolete i sve super objasni… preporucam 🙂

13.12.2014 u 16:19