Opis

Ovo nije težak kolegij, pa ti ne bi trebao stvarati problem. Tu ćeš steći korisna znanja koja su primjenjiva u poslovnom svijetu, kao što je, na primjer, izrada poslovnog plana.

Kako bismo ti olakšali, pripremili smo sve što je potrebno za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Klikni “+” za više informacija o ovom kolegiju.

Kako učiti poduzetništvo?

Obvezna literatura.

  1. Kolaković, M.: Poduzetništvo u ekonomiji znanja, Sinergija, Zagreb, 2006.
  2. Škrtić, M., Mikić, M.: Poduzetništvo, Sinergija, Zagreb, 2011.

Prezentacije. Isprintaj ih i nadopuni ih s onim što je naglašeno na predavanjima. Prezentacije bi mogle biti dovoljne za kolokvije, ali ne i za ispit.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Računovodstvo
Aktiva ti nije jednaka pasivi? Bez brige,uz naše skripte, kvizove, primjere ispita... lako ćeš to riješiti.
Vidi više
Poslovne financije
Zadaci. Teorija. Priprema za usmeni. Primjeri ispita. Ma imamo sve! Na tebi je samo da dođeš.
Vidi više

Kako izgleda ispit i kolokvij iz poduzetništva?

Ispit. Ispit se sastoji od 40 pitanja, od kojih svako pitanje nosi 1 bod. 30 pitanja je u formi pitalica, sa 4 ponuđena rješenja od kojih je samo jedno točno, a 10 pitanja je na nadopunjavanje bez ponuđenih mogućih rješenja.
Za prolaz na ispitu potrebno je ostvariti minimalno 24 boda. 80% ocjene čine bodovi na ispitu, a 20% poslovni plan.

Kolokvij. Kako bi se položio ispit putem kolokvija potrebno je minimalno ostvariti 35 bodova iz oba kolokvija. Ocjene putem kolokvija dodjeljuju se prema najboljem ostvarenom rezultatu na godini (zaokružen na cijeli broj).

Seminarska nastava. U sklopu seminarske nastave studenti izrađuju poslovni plan (max 10 bodova), analiziraju poslovni slučaj (max 10 bodova), te ispunjavaju zadatke vezane uz gradivo (max 10 bodova). Najčešće se radi u timovima od 3 do 4 studenta. Ovaj dio može ti donijeti ukupno 30 bodova, pa se isplati potruditi malo više oko izrade navedenih zadataka. Studenti imaju pravo izostati 3 puta sa seminarske nastave, a oni koji izostanu više od 3 puta gube pravo na ostvarenje bodova iz seminara.

Uvjet za izlazak na kolokvij ili ispit i potpis. Preduvjet za pristupanje kolokviju je maksimalno 3 izostanka sa seminarske nastave. Preduvjet za pristupanje pismenom ispitu je predan samostalno izrađen poslovni plan (poslovni plan predaje se na prvom ispitnom roku kojem se pristupa).

 

Skripte

  • 80-pitalica.pdf
  • Skripta-za-velikog-poduzetnika.pdf
  • Skripta-Kolaković-Pregled.pdf

Prijavite se da bi mogli preuzeti skripte

6 ects

Katedra: Ekonomika poduzeća
Semestar: VII.
Preduvjet: Ne
Kolokvij: Da
Usmeni: Ne
Projekt: Da

Komentari

Prijavite se da komentirate!

Marija Stoponja

čula sam da se ovo mora učiti iz neke dvije knjige i da više ne prolaze one pitalice, nisam izlazila već godinu dana na ovo, pa me zanima ako mi može tko reći jel se može još učiti po onim pitalicama iz žute..hvala puno bi mi pomogli

15.12.2014 u 11:40