Opis

Kako izgleda ispit/kolokvij iz investicijske analize? Ispit iz investicijske analize je koncipiran vrlo slično kao i ispit iz poslovnih financija. Sastoji se od tri dijela- teorijski dio (60 bodova), zadaci (40 bodova) i usmeni (uglavnom se provodi …

Kako izgleda ispit/kolokvij iz investicijske analize?

Ispit iz investicijske analize je koncipiran vrlo slično kao i ispit iz poslovnih financija. Sastoji se od tri dijela- teorijski dio (60 bodova), zadaci (40 bodova) i usmeni (uglavnom se provodi na svakom roku za sve studente).  Uvjeti za uspješno polaganje ispita su: 50% iz teorijskog dijela, 50% iz zadataka i ukupno 60% iz cijelog ispita te naravno prolaz i na usmenom ispitu. Kao i kod poslovnih financija, ispit je cijeli na zaokruživanje, a teorija se sastoji od pitanja točno/netočno i pitalica s više ponuđenih odgovora.

Iz čega učiti investicijsku analizu?

Službena literatura je knjiga profesora Orsaga- Vrijednosni papiri. Na stranicama fakulteta je navedena literatura redoslijedom kojim je uputno učiti. Neka od poglavlja će vam biti već poznata iz poslovnih financija, ali ne sva. Mi definitivno preporučamo učenje po knjizi (prvenstveno zbog usmenog), ali poznato nam je da ovaj kolegij mnogi polože učenjem po skripti. Ako su vam ostale nepoložene i poslovne financije, dobro je spremati ova dva kolegija jedan za drugim (poslovne na prvom, a investicijsku na drugom ispitnom roku), jer će vam znanje poslovnih uvelike olakšati učenje.

Svakako pohađajte seminarsku nastavu, jer vam je ona uvjet za dobivanje potpisa, a puno će vam pomoći u shvaćanju zadataka. U pravilu se nikada u ispitu ne pojavljuju zadaci koji nisu obrađeni na seminarskoj nastavi, tako su vježbe sa seminara sva literatura koja vam je potrebna za rješavanje zadataka.

Sve ostale informacije o kolegiju i pomoć pri učenju možeš dobiti u našoj facebook grupi za investicijsku analizu.

5 koraka do 5ice u indexu

1. Pročitaj knjigu (naglasak na poglavlja koja nisi učio za poslovne)

2. Ponovi po skripti

3. Provjeri svoje znanje po pitalicama

4. Riješi sve zadatke s vježbi

5. Riješi par primjera ispita

Skripte

  • IA1.pdf
  • IA2.pdf
  • IA-ispit.pdf
  • IA-nova-teorija.pdf
  • IA-pitalice-NOVO.pdf
  • IA-pitalice-s-objašnjenjem.pdf
  • IA-pitalice.pdf
  • IA-pitanja.pdf

Prijavite se da bi mogli preuzeti skripte

6 ects

Katedra: ekonomika poduzeća
Semestar: ljetni
Preduvjet: da (poslovne financije)
Kolokvij: Ne
Usmeni: Ne
Projekt: Da

Komentari

Prijavite se da komentirate!

megi

Bok! Zna li netko, dopuštaju li izlazak na Poslovne i Investicijsku na istom roku? pročitala sam jedan komentar kolege koji tvrdi da su mu dozvolili…pa me zanima ima li tko još kakvih saznanja? Hvala!

05.02.2015 u 14:05

Marko Petrović

Slično kao i poslovne, ali znanje iz poslovnih nije dovoljno za proc (znam iz iskustva). Definitivno je lakse nego poslovne…

15.12.2014 u 12:38