Opis

Informatika ti ne bi smjela zadavati pretjerano muke na faksu. Morat ćeš se samo malo aktivirati oko zadatka na računalu, ali nije ništa teško.

Mi smo ti pripremili sve što ti treba za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Klikni “+” za više informacija o ovom kolegiju.

Kako učiti informatiku?

Obvezna literatura. Obvezna literatura za informatiku je knjiga Poslovna informatika i iz nje se sastavljaju pitanja za ispit.

Prezentacije. Dobro je učiti i po prezentacijama profesora kod kojeg slušate predavanja. Vrlo su koriste bilješke s predavanja jer mnogi profesori u tim prezentacijama naglašavaju najbitnije pojmove na koje se stavlja naglasak i u ispitu. Predavanja još malo proširite gradivom iz knjige (koja nije velika :)) i prolaz je zagarantiran.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Računovodstvo
Aktiva ti nije jednaka pasivi? Bez brige,uz naše skripte, kvizove, primjere ispita... lako ćeš to riješiti.
Vidi više
Poslovne financije
Zadaci. Teorija. Priprema za usmeni. Primjeri ispita. Ma imamo sve! Na tebi je samo da dođeš.
Vidi više

Kako izgleda ispit/kolokvij iz informatike?

Test na računalu. Polaganje ispita iz Informatike obuhvaća test na računalima i pisani dio ispita. Test na računalima morate položiti jer je on preduvjet za izlazak na pisani dio ispita i on se unosi u indeks.

Različiti ispiti kod različitih profesora. Koncept ispita/kolokvija iz informatike varira od profesora do profesora. Profesor Srića sastavlja svoje ispite samo u obliku esejskih pitanja, dok neki profesori imaju kombinaciju zaokružilica i pitanja na nadopunjavanje. Kod profesora Varge imat ćete samo zaokružilice.

Na ispitu više gradiva nego na kolokvijima zajedno. Ako izlazite na ispit, morat ćete naučiti malo više gradiva nego što se traži na kolokvijima. Bez brige, ne radi se o velikoj razlici. 😉

2 Kolokvija. Imate mogućnost polaganja i putem dva kolokvija za vrijeme trajanja nastave. Uvjet za izlazak na kolokvije je kontinuirano praćenje nastave, a to se odnosi na dolaske na vježbe. Imate pravo samo jednog izostanka sa seminarske nastave, dok dolasci na predavanja uglavnom nisu obavezni.

Skripte

  • Velika-skripta-teorija-po-knjizi-pregled.pdf
  • Pitanja-i-odgovori-156-pitanja-pregled.pdf
  • Informatika-u-poslovanju-odgovori-na-pitanja-iz-knjige.pdf

Prijavite se da bi mogli preuzeti skripte

6 ects

Katedra: Informatika
Semestar: I.
Preduvjet: Test na računalu
Kolokvij: Da
Usmeni: Ne
Projekt: Ne

Komentari

Prijavite se da komentirate!

Iva Saric

Kod prof.Strugara je najjednostavnije poloziti ovaj kolegij. Skripta iz zute i 3 dana ucenja = 5 u indexu!

03.04.2016 u 19:49

    cosbru

    Ja sam kod Strugara pa me zanima ta skripta iz zute. Danas sam ošao tamo i rekao skripta za informatiku i pitali su me za koji kolokvij, kažem prvi pa me zanima jel to to. Znači prvih 6 poglavlja (koji i jesu za prvi kolokvij) obrađeno po pitanjima i ukupno ima 17 stranica? Na naslovnoj strani piše informatika 2010/2011?

    19.10.2016 u 19:04

SILVIJA

ja sam imala Vargu i skripta je cist dovoljna za prolaz! varga-legenda!

03.02.2015 u 16:16

Marijan Vinski

Imao Strugija i bilo je jednostavno. Učenje po skriptama. Ništa teško, ali malo dosadno.

15.12.2014 u 12:34

Marko Matić

Ja sam bio kod Strugara… mislim, ja sam stari student, al bilo je lagano. Ucio sam po skriptama.

15.12.2014 u 11:10

Lucija Krušić

Ja sam imala profesora koji je rekao da predavanja nisu obavezna, a kasnije u kolokvije i ispite stavio pitanja vezana za gradivo s predavanja, kojeg nije bilo u knjizi. I nije priznao nijedan odgovor koji nije bio točno to što je on rekao. To je kao neka kazna za studente koji nisu dolazili pa idite na predavanja.

28.11.2014 u 10:50